Apnea

Cavalldemar és l’entitat amb més història i més recorregut dins de l’esport de l’apnea a casa nostra. Ja fa anys que un grup de valents van decidir prendre la iniciativa i entrenar de forma regular en una piscina el que aleshores molts no consideraven un esport o no ho entenien com a tal ..

No era fàcil aprendre i millorar fa tot just 10 anys, les grans escoles internacionals d’apnea encara no havien ficat el cap al nostre país, no hi havia cap tipus de pla formatiu i no es disposava de tota la informació de la qual tenim avui en dia a través d’internet, ser autodidactes i compartir els entrenaments i experiències amb altres apneistes, va ser la base per aprendre.

Des dels seus inicis l’apnea del Cavalldemar ha estat oberta a tots els membres del club; ja siguin bussejadors que volen millorar el seu consum d’aire en les seves immersions, pescadors que volen millorar els seus temps DSC_0173 (2)d’apnea, o simplement persones que tinguin curiositat davant aquest esport i vulguin convertir-se en apneistes en un futur. Aquest esport no deixarà indiferent a ningú, és molt més que un esport, i la relaxació i la preparació mental que s’entrenen, són aplicables per a moltes altres facetes del dia a dia, convertint-se així, en una eina per relaxar-se i reforçar la confiança en un mateix.

Són molts els que han passat pel nostre club i podem dir amb orgull que s’han forjat autèntics campions, Esteban Torrano, tot i començar a practicar apnea a una edat força tardana, ràpidament va ressaltar entre els competidors d’aquells temps i es va proclamar 3 vegades campió de Catalunya, 2 d’Espanya i va participar en el primer mundial CMAS entre altres èxits. Ha estat tot un referent al nostre país i el delegat de la secció d’apnea durant molts anys al club. Encara que ja no competeix,IMG_3618 seguim comptant amb la seva presència, experiència i bon humor a tots els nostres entrenaments.

De la mà d’Esteban va començar a fer apnea Miguel Lozano, avui dia apneista reconegut a nivell mundial, un dels pocs éssers humans que ha baixat a més de 100m amb una sola glopada d’aire i el primer espanyol a aconseguir-ho, a més és la segona persona més profunda del món amb uns increïbles –122m en la modalitat de “Free Inmersion” (rècord continental). Avui es dedica professionalment a la formació de l’apnea a través de les diferents escoles internacionals que existeixen, de les quals és instructor. El podem trobar en qualsevol racó del món transmetent els seus coneixements mitjançant els cursos que ofereix o realitzant els seus propis entrenaments i participant en importants campionats, ja que tot i dedicar-se professionalment a això, es troba en el seu millor moment i segueix entrenant i progressant a nivell personal.

També de la mà d’Esteban, va començar els seus primers minuts sense respirar ja el tres vegades campió del món d’apnea estàtica, dos sub-campionats mundials, diverses vegades campió de Catalunya i d’Espanya i rècord guinness d’apnea estàtica prèvia inhalació de O2, amb uns increïbles 24:03 minuts … a destacar entre el seu extens palmarès. Aleix Segura té una trajectòria irreprotxable des que va començar a competir, és una persona molt propera que no es perd cap dels nostres entrenaments i que no dubta a compartir els seus coneixements i experiències amb qualsevol.

No obstant això, tots els mèrits aconseguits per aquests esportistes i tots els que no hem esmentat, requereixen d’una tenacitat, constància i regularitat individual, sense la qual no hagués estat possible arribar tan lluny. Un bon entorn d’entrenament com el que oferim a Cavalldemar, on compartir entrenaments, i poder auto corregir-nos constantment per tal de progressar, i adaptat per a tots els nivells.

Som un grup compost per homes i dones, on sobre tot ens ajudem i millorem el nostre nivell de relaxació i d’apnea, realitzem diversos entrenaments de profunditat a l’any i a final de temporada solem rematar amb una sortida d’apnea a les illes medes o alguna reserva marina.

T’animem a venir a conèixer-nos tots els dimarts de 21:30 a 23:15, al Centre Esportiu Municipal La Verneda, sense cap tipus de compromís, sigui quina sigui la teva condició o nivell, l’apnea és per a tots i segur que no et deixa indiferent.

Pots enviar-nos les teves dades en aquest formulari i t’informarem de qualsevol dubte que tinguis sobre l’entitat i com inscriure al club i participar en les nostres activitats

[contact-form to=’orioltelecos@hotmail.com%26#x002c; maestepabaena@gmail.com%26#x002c; cavalldemarbarcelona@gmail.com’ subject=’Solicitud ingreso en Cavalldemar’][contact-field label=’Nombre’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Correo electrónico’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Experiencia’ type=’select’ required=’1′ options=’Sin experiencia,Snorkeling básico,Ocasional,Amateur,He participado en competiciones’/][contact-field label=’Comentario’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *